Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014
radio
συνταγές


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...
Υλικά ½ κιμά από φιλέτο κοτόπουλου 1 μεγάλη ...
Υλικά: • 1 μικρό αστακό • 10 γαρίδες • 10 ...
Υλικά 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κιλό μοσχάρι κομμένο ...
Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 κ.γλ. ...
Υλικά 1 πακέτο σπαγγέτι αλάτι Για το πέστο: 30 γραμμ. ...

ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ...
Η Αγγελική Ηλιάδη μέσα από τον προσωπικό της...
Δώστε μια μποέμ πινελιά στο ντυσιμό σας με ένα ζευγάρι...
Το ξέρατε ότι το φιλί είναι ευεργετικό; Για την...
Έχετε ψάξει όλα τα καταστήματα ομορφιάς αλλά ακόμα...
Η βρώμη είναι μια τροφή απαραίτητη για τον οργανισμό,...


Κυρίως Πιάτα

Μοσχάρι ψητό κατσαρόλας


mosxari_386.jpg

All time classic! Εύκολο φαγητό, λίγο χρονοβόρο στο ψήσιμο, γευστικότατο όμως και σίγουρο.

ΥΛΙΚΑ

1 ½ κιλό μοσχάρι νουά σε δίχτυ
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
1 ποτήρι ζεστό νερό
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σωτάρετε πολύ καλά από όλες τις πλευρές το κρέας, αφού προηγουμένως το αλατοπιπερώσετε. Θα πρέπει να αποκτήσει ένα ωραίο καφέ χρώμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στάδιο, γιατί έτσι θα θωρακιστεί εξωτερικά το κρέας, θα κρατήσει μέσα τα υγρά του και δεν θα στεγνώσει ενώ θα ψήνεται. Αφού σωταριστεί,σβήστε το με το κρασί, προσθέστε και το νερό και χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και κλείστε την κατσαρόλα. Αφήστε το κρέας να σιγοψηθεί για καμμιά ώρα περίπου, προσέχοντας να μην ξεμείνει από νερό και γυρίζοντάς το μια- δυο φορές. Όταν τελειώσει το ψήσιμο, βγάλτε το κρέας, προσθέστε στο ζουμί μία κουταλιά νισεστέ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και δέστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το κρέας να κρυώσει λίγο πριν το κόψετε, για να μπορεί να κόβεται εύκολα και σε σωστό σχήμα. Σερβίρετε στα πιάτα και περιχύστε με τη σάλτσα.
Συνοδεύεται τέλεια με πουρέ, βραστά λαχανικά, πατάτες τηγανητές ή ψητές, ρύζι.

Tip: -Το κρασί που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα πρέπει να είναι καλό. Δηλ. Δεν χρειάζεται να είναι το καλύτερο και ακριβότερο, αλλά θα πρέπει να είναι ένα κρασί καλής ποιότητας και οικονομικό. Μην χρησιμοποιήσετε ποτέ ένα αλλοιωμένο κρασί ή ένα κρασί που δεν θα πίνατε.
-Μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό με το ίδιο κρασί που χρησιμοποιήσατε και στο μαγείρεμα. Η αρμονία τους θα είναι τέλεια, αφού θα έχουν κοινά αρώματα.

Αλίκη Μάρα
Οινογογία- Γευσιγνωσία

Διαβάστε επίσης:Burger με Κοτόπουλο
Διαβάστε επίσης:Σπαγγέτι θαλασσινών
Διαβάστε επίσης:Μοσχαράκι κοκκινιστό


Home Συνταγές Προσθήκη στα αγαπημένα Εκτύπωσέ το Στείλτο σε φίλο

Bookmark and Share